AC Milan: het laatste nieuws!

2013/2014
Gullit zou Van Basten graag als trainer van AC Milan zien


Ruud Gullit ziet in Marco van Basten de ideale trainer voor AC Milan. Hoewel Stefano Pioli onlangs werd aangesteld als de opvolger van de ontslagen Marco Giampaolo, denkt de voormalig voetballer dat een Nederlandse trainer beter past in San Siro, bij voorkeur San Marco. "Ik denk dat hij het graag zou doen, als hij gevraagd wordt. Dat zou hem strelen."

Officieel: AC Milan stelt trainer Pioli voor twee seizoenen aan


Stefano Pioli is de nieuwe trainer van AC Milan. Hij volgt de dinsdag ontslagen Marco Giampaolo op. De 53-jarige Italiaan tekent voor twee seizoenen, meldt Milan woensdag via de officiële kanalen. Pioli's voorgaande klussen bij Internazionale en Fiorentina resulteerden in een deceptie.

San Siro blijft trainerskerkhof: Giampaolo na 111 dagen op straat


Het lukt AC Milan maar niet om de club in rustig vaarwater te krijgen. De Italiaanse gevallen grootmacht heeft dinsdagavond aangekondigd dat trainer Marco Giampaolo het veld heeft moeten ruimen. Hij was pas vier maanden bezig als hoofdcoach in San Siro, maar moet de tol betalen voor een slechte seizoensstart.

'AC Milan kiest voor Pioli als opvolger van Giampaolo'


AC Milan staat op het punt Stefano Pioli (foto) aan te stellen als nieuwe trainer. Betrouwbare berichten uit Italië bevestigen zijn komst. Milan zette aanvankelijk in op Luciano Spalletti, maar door zijn nog formele contract bij Internazionale bleek hij onhaalbaar. De gevallen Italiaanse topclub staat op het punt om afscheid te nemen van Marco Giampaolo.

'Milan kan Spalletti vergeten vanwege Inter-contract'


Door toedoen van rivaal Internazionale moet AC Milan een streep zetten door Luciano Spalletti. Dat melden Italiaanse media. Milan zou Spalletti willen strikken als opvolger van de ontslagen Marco Giampaolo. Maar Spalletti staat formeel nog onder contract bij Inter en beide partijen komen niet tot een akkoord over de afwikkeling van het contract. Naar verluidt schakelt Milan door naar Stefano Pioli.

AC Milan wint na dubbelrollen voor Schöne en Pepe Reina


Het moeizaam draaiende AC Milan heeft met veel pijn en moeite het uitduel bij laagvlieger Genoa gewonnen. Daar zag het na een helft niet naar uit, want dankzij de eerste Serie A-goal van Lasse Schöne, na een blunder van Pepe Reina, stond Genoa nog op voorsprong. Na rust draaide Milan het tegen tien Genoa-spelers snel om. Al maakte de Milanezen het zichzelf nog onnodige moeilijk, want in de slotfase keerde Reina nog een pingel van Schöne. De ex-Ajacied werd van held omgetoverd tot schlemiel. Voor Reina gold het omgekeerde: 1-2.

AC Milan volgende club die open sollicitatie van Honda ontvangt


Keisuke Honda heeft zich aangeboden bij AC Milan. De clubloze Japanse middenvelder heeft via Twitter een open sollicitatie gestuurd naar de dolende Italiaanse club. Eerder bood de 33-jarige Honda zich al aan bij Manchester United.

Maldini houdt vertrouwen in Giampaolo ondanks rampzalige start


AC Milan-trainer Marco Giampaolo wordt voorlopig niet ontslagen. Hoewel de club momenteel zestiende staat in de Serie A en er een absolute crisis heerst, wordt de coach na de 1-3 nederlaag tegen Fiorentina verdedigd door directeur Paolo Maldini. "We hebben voor deze trainer gekozen en zulle hem verdedigen en de tijd geven."

AC Milan-crisis duurt voort na verlies tegen Fiorentina


AC Milan heeft opnieuw een vervelende nederlaag geleden in de Serie A. Fiorentina was met smaakmakers Frank Ribéry en Frederico Chiesa in het San Siro veel te sterk met 1-3. Door de pijnlijke thuisnederlaag zakken de Milanezen naar plek zestien en staat het slechts één punt boven de streep. Zo is het echt crisis in Milaan en moet trainer Marco Giampaolo vrezen voor zijn positie.

AC Milan en Inter presenteren twee ontwerpen voor nieuw stadion


AC Milan en Internazionale hebben twee ontwerpen gepresenteerd voor hun gezamenlijke nieuwe stadion. De ene heet 'The Rings of Milano', de andere draagt de naam 'The Cathedral'. Binnenkort mogen fans hun mening geven over beide voorstellen. In het jaar 2022 zouden beide clubs hun nieuwe onderkomen kunnen betreden.