AC Milan: het laatste nieuws!

2013/2014
Gullit heeft vertrouwen in nieuwe directie van AC Milan


Het technisch beleid bij AC Milan komt in handen van Paolo Maldini en Zvonimir Boban, twee iconen van de Italiaanse club, zo werd deze week bekend. Ruud Gullit, een ander Milan-icoon, heeft er vertrouwen in.

Giampaolo vertrekt bij Sampdoria en lijkt op weg naar AC Milan


Marco Giampaolo vertrekt bij Sampdoria. De trainer had nog een contract tot en met de zomer van 2020, maar maakt die termijn niet vol. De 51-jarige Italiaan, geboren in Zwitserland, voedt daarmee de geruchten dat hij snel tekent bij AC Milan.

AC Milan haalt Maldini en Boban in technische leiding


AC Milan heeft de technische leiding van de club weer op orde gebracht. Paolo Maldini is officieel aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de club en is daarmee de opvolger van Leonardo, terwijl Zvonimir Boban de nieuwe directeur voetbalzaken wordt bij de club uit Milaan.

Inzaghi stelt clubs teleur en tekent nieuw contract bij Lazio


Simone Inzaghi heeft donderdagochtend zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Lazio. De gewilde coach ligt nu tot de zomer van 2021 vast in Rome. De voorbije tijd werd Inzaghi in verband gebracht met een overstap naar AC Milan en Juventus, die voor komend seizoen op zoek zijn naar een nieuwe trainer.

Volgende kop rolt in Milaan: ook technisch directeur weg


De afdeling personeelszaken bij AC Milan kan de komende tijd overuren gaan draaien. Eerder vandaag maakte hoofdtrainer Gennaro Gattuso al bekend te zullen vertrekken en nu heeft ook technisch directeur Leonardo besloten de handdoek in de ring te gooien.

Gattuso kondigt afscheid aan bij Milan: "Lever contract in"


Gennaro Gattuso vertrekt na dit seizoen als trainer bij AC Milan. De oefenmeester, die met zijn elftal Champions League-voetbal misliep op de slotdag van de Serie A, bevestigt dat hij afscheid neemt van de club en hij zijn nog tweejarige contract inlevert. De clubman ziet af van een eventuele vergoeding, want dat heeft voor hem nooit meegespeeld.

Gattuso: "Ik heb het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks geslapen"


Het seizoen van AC Milan heeft roofbouw gepleegd op Gennaro Gattuso. De trainer greep zondag met zijn club definitief naast kwalificatie voor de Champions League. Of Gattuso volgend seizoen nog op de bank zit, is maar zeer de vraag.

Atalanta en Internazionale veroveren Champions League-tickets


Atalanta en Internazionale hebben zondagavond een ticket voor de groepsfase van de Champions League veroverd. De Italiaanse clubs hielden in een zinderende laatste speelronde AC Milan en AS Roma onder zich. Het Nederlands getinte Atalanta won met 3-1 van Sassuolo, terwijl Internazionale voor eigen publiek met 2-1 Empoli versloeg. In de strijd tegen degradatie moest Empoli het onderspit delven.

Ontknoping in Serie A: wat zijn de diverse scenario's?


De Serie A maakt zich op voor de ontknoping. Hoewel Juventus al een tijd kampioen is, zijn de belangen boven- en onderin groot. Op de laatste speeldag staan zondag nog twee Champions League-tickets op het spel en moeten nog vier clubs vrezen voor degradatie. Wij zetten de verschillende scenario's op een rijtje.

AC Milan wint in CL-strijd en geeft Abate een mooi afscheidsduel


AC Milan heeft in de strijd om Champions League-voetbal uitstekende zaken gedaan. In eigen huis werd het gedegradeerde Frosinone zondagavond verslagen, al ging dat zeker niet eenvoudig. Gianluigi Donnarumma stopte een strafschop en pas daarna ging de ploeg iets gemakkelijker voetballen en won het uiteindelijk toch: 2-0.